Firehjulsudmåling 

For selv den bedste bilist kan det ske, at der påkøres en kantsten, eller at hjulvinklerne ændrer sig pga. helt normal slitage. En firehjulsudmåling, også kaldet sporing, er en proces der sørger for at alle 4 dæk er placeret optimalt i forhold til hinanden og bilen.

Sporingen udføres for at slitage af dækkene er ens, og at de bliver slidt lige hurtigt. En yderligere fordel er, at brændstofforbruget reduceres, som en konsekvens af mindre rullemodstand. 

Se video

Hør vores servicechef, Søren Nygaard, fortælle om vigtigheden af korrekt sporing på bilen.


Hvor ofte skal hjulvinklerne kontrolleres? 

Som udgangspunkt bør du få kontrolleret bilens hjulvinkler en gang om året. Du bør dog straks få kontrolleret bilens hjulvinkler og geometri, hvis du bemærker en eller flere af følgende punkter:

- Bilen trækker til siden
- Bilen kører ustabilt og/eller er svær at styre
- Rattet ryster
- Dækkene slides ujævnt 
- I tilfælde af påkørsel af fx. kantsten

Hvorfor skal en bil firehjulsudmåles/spores?

En firehjulsudmåling, eller sporing, giver bedre retningsstabilitet på vejen. Hjulvinklerne er en vigtig del af bilens undervogn, og de er med til at stabilisere bilens bevægelser og øger samtidig bilens styreegenskaber. 

Vigtigheden af en firehjulsudmåling kan illustreres ved et eksempel: At køre en bil 19.000 km. med en hjulgeometri 0,34 grader ude af mål vil slide hvad der svare til at trække køretøjets dæk 110 km. sidelæns!

Hvad koster en firehjulsudmåling/sporing?

Vi tager kr. 185 for selve udmålingen. Herefter gennemgår vi rapporten med kunden. Danner udmålingen behov for en justering af styretøjet tager vi kr. 1.100 for dette.

Vi har en bred vifte af biler og noget for enhver smag
Hold dig opdateret med de seneste ankomne biler hver fredag.